KIRAHub - rakennetun ympäristön kestävän digitalisaation vauhdittaja

 

KIRAHub on yleishyödyllisen yhdistyksen muodossa toimiva kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatioekosysteemi. Visionamme on tehdä Suomesta rakennetun ympäristön kestävän digitalisaation edelläkävijä. Missionamme vauhditamme kotimaisen KIRA-alan siilotonta digitalisaatiokehitystä.

 

Strategiamme mukaisesti: 1) edistämme yhteistyöjäsentemme kanssa yhdessä valittuja kehitysteemoja 2) yhdistämme oikeat tekijät toisiinsa ja 3) mahdollistamme uusien ratkaisujen käyttöönottoa ja datan virtausta.

 

Olemme koonneet sivuillemme laajan kattauksen erilaisia tapoja olla toiminnassamme ja rakennetun ympäristön kestävässä digitalisaatiokehityksessä mukana. Tervetuloa kanssamme inspiroitumaan, jakamaan tietoa ja luomaan yhteistä, parempaa tulevaisuutta!

Tilaa uutiskirjeyhteistyöjäseneksi

Vuonna 2024 ekosysteemiämme puhuttaa erityisesti

#WDBE2024 #KIRAilmasto #tekoäly #kestävädigi #kestäväkasvu #CO2Data #DigitalBuildingPermit #climatetech #UrbanHubEurope #avoindata #liiketoimintamallit #yhteistyömallit #alaekosysteemit

Alaekosysteemit konkreettiseen yhteistyöhön

WDBE2024 Awards -haku on auki 16.6. saakka

WDBE Awardseissa palkitaan vuosittain rakennetun ympäristön parhaita digitekoja. Haku kuutreen kategoriaan on avattu ja oman ehdotuksen voi jättää 16.6. mennessä. Voittajat julkistetaan 4.10. Tallinnassa WDBE Summitin yhteydessä järjestettävässä iltatilaisuudessa. 

WDBE2024 Summit

Jo seitsemättä vuotta peräkkäin World of Digital Built Environment (WDBE) Summit tarjoaa laajan kansainvälisen katselmuksen digitaalisen rakennetun ympäristön tärkeimpiin ajankohtaisiin tapahtumiin, ilmiöihin, tutkimukseen  ja ratkaisuihin. Tule yhdessä muiden rakennetun ympäristön digitalisaatiosta kiinnostuneiden ammattilaisten kanssa viettämään kaksi inspiroivaa päivää Helsinkiin ja Tallinnaan.

Viimeisimmät tilaisuudet

TEKOÄLY KIRA-alalla

Tekoäly puhuttaa myös KIRA-alalla. Olemme mukana EU-rahoitteisessa pääkaupunkiseudun Finnish AI Region -innovaatiohubissa. Digitaaliset innovaatiohubit ovat osa Euroopan Unionin uutta Digitaalinen Eurooppa -ohjelmaa ja auttavat yrityksiä kehittämään tuotteita, prosesseja tai palveluita digitaalisia teknologioita hyödyntäen. FAIR tukee yrityksiä erityisesti tekoälyyn, lisättyyn todellisuuteen sekä kyberturvallisuuteen liittyvissä osaamispalveluissa ja sen palveluiden laadun varmistaa vahva kumppanuus. KIRAHub tuo rakennetun ympäristön tekoälyoppimispolun osaksi FAIR-kokonaisuutta. Palveluihinmme kuuluvat kaikille ilmainen ja alaa yleissivistävä Tekoäly rakennetussa ympäristössä -verkkokurssi, yrityksille ja muille organisaatioille räätälöity Tekoälykiihdyttämö -jakso sekä erilaiset tilaisuudet ja muu sisällöntuotanto. 

PAIKKATIETO KIRA-alalla

Olemme myös mukana toisessa EDIH-kokonaisuudessa. Location Innovation Hubissa roolimme on tuoda KIRA-alaa ja paikkatiedon ammattilaisia yhteen. Ole yhteydessä LIH-asiantuntijoihin kun haluat saada maksutonta sparrausta paikkatiedon hyödyntämisestä osana omaa liiketoimintaasi.

KIRA-media

KIRA-alan murros synnyttää paljon mielenkiintoisia tarinoita – me tarjoamme alustan niiden jakamiselle. Haluamme nostaa esiin tekijöitä, helpottaa jatkuvaa yhdessä oppimista sekä kertoa inspiroivista kokeiluista ja onnistumisista. Murros on mahdollisuus muuttaa rakennettua ympäristöämme kokonaisvaltaisesti paremmaksi.

World of Digital Built Environment WDBE2024 tulee taas!

World of Digital Built Environment WDBE2024 tulee taas!

Jo seitsemättä vuotta peräkkäin World of Digital Built Environment (WDBE) Summit tarjoaa laajan katselmuksen digitaalisen rakennetun ympäristön tärkeimpiin ajankohtaisiin tapahtumiin, ilmiöihin, tutkimukseen ja ratkaisuihin. Tule yhdessä muiden rakennetun ympäristön...

KIRA-tapahtumat

Mitä ajankohtaista KIRA-alan digitalisoitumisessa tapahtuu meillä ja maailmalla? Järjestämme viikottain ajankohtaisia tilaisuuksia ja tapahtumia yhteistyössä kotimaisen ja kansainvälisen kumppaniverkostomme kanssa. Toivotamme tilaisuudet myös tervetulleeksi Urban3-tilaamme, joka toimii KIRA-ekosysteemin areenana ja studiona. Menneisiin tapahtumiimme voit tutustua helpoiten Youtube-kanavallamme.

Tapahtumia ei löydy!
Lataa lisää

URBAN3

Urban3 – ekosysteemimme kohtaamispaikka Maria01:n innovaatiokeskittymässä Helsingissä kutsuu koko toimialaa innovoimaan, inspiroitumaan, jakamaan ja verkostoitumaan yhdessä. Tilassa on fasiliteetit erilaisten tapahtumien, tilaisuuksien, kokouksien ja työpajojen järjestämiseen sekä fyysisesti, että etäyhteyksien kautta. Tila toimii myös avoimena testialustana toimialan digitaalisille ratkaisuille ja tilaan rakentuva showroomimme esittelee  rakennetun ympäristön digitaalisia innovaatioita teemoitellusti erilaisille sidosryhmille. Vuonna 2022 tilassa järjestettiin yli 200 tapahtumaa ja tilaisuutta. Tilamme tarjoaa myös rakennetun ympäristön esittelyalustan kaikille kiinnostuneille ja moni kansainvälinen delegaatio lisää Urban3-ekosysteemiin tutustumisen osaksi omaa ohjelmaansa. 

URBAN HUB EUROPE

KIRAHub tekee aktiivista yhteistyötä muiden urbaania innovaatiokehitystä edistävien ekosysteemien kanssa kansallisesti ja kansainvälisesti. Perustimme myös Urban Hub Europeksi nimetyn eurooppalaisten hubien verkoston, jonka tarkoituksena on helpottaa verkoston toimijoiden välistä yhteistyötä, sekä jäsenten helppoa pääsyä markkinoille. Verkoston virallisena vuosittaisena kokoontumisalustana toimii World of Digital Built Environment WDBE -Summit. Urban Hub Europen muodostavat KIRAhubin lisäksi  Viron Estonian Digital Construction Cluster, Tanskan BLOXHUB ja ConTech Lab, Saksan Münich CoLab, Espanjan Smart City Cluster sekä Norjan Nordic Edge.