Vihreä siirtymä on kiinteistö- ja rakentamisalalle mahdollisuus pienentää päästöjä ja kasvattaa kilpailukykyä.  Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmassa on käynnissä yli 100 hanketta, jotka kehittävät ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan ja siihen sopeutumiseen. Tervetuloa tutustumaan tulevaisuuden tekijöihin näillä sivuilla ja tapahtumissamme!

TULEVAT TAPAHTUMAT

Tapahtumia ei löydy!

Ilmiönä #KIRAilmasto

Vähähiilinen rakennettu ympäristö – katsaus toimialan nykytilanteesta

Tutustu Gaia Consulting Oy:n muistioon, joka on laadittu ohjelmakauden (2021–2026) alkuvaiheessa kuvaamaan toimialan nykytilaa ilmastonmuutoksen hillinnässä ja siihen sopeutumisessa. Tavoitteena on ollut antaa yleispiirteinen kuvaus, jota voidaan hyödyntää ohjelmatyön suuntaamisessa sekä toisaalta raportoitaessa Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelman rahoituksen (RRF) vaikuttavuudesta EU:lle ohjelmakauden päätyttyä. Muistiota voidaan hyödyntää myös laajemmin; innostamaan alan yrityksiä kehittämään markkinoille vähähiilisiä ratkaisuja ja suuntaamaan alan tutkimus- ja kehittämistoimintaa sekä koulutusta.

Ajankohtaista

Energiansuunnittelun hyödyt asuinhankkeen alkuvaiheessa -hankkeen tavoitteena on osoittaa oikea-aikaisen energiasuunnittelun edut

Nykyistä paremmalla suunnittelulla voidaan parantaa huomattavasti asuinrakennuksen energiatehokkuutta ja sisäolosuhteita. Näin ajattelevat Energiasuunnittelun hyödyt asuinhankkeen alkuvaiheessa -hankkeen toteuttajat Tampereen ammattikorkeakoulusta ja Swecosta.

Hiililaskurilla taloyhtiöiden hiilijalanjälki näkyväksi

Suomessa on yli 80 000 taloyhtiötä. Raksystems Green Building Partnersin As Oy Hiililaskuri -hankkeessa kehittettävällä hiililaskurilla mitataan taloyhtiöiden hiilijalan- ja kädenjälkiä, tuodaan päästöjä näkyväksi ja luodaan edellytyksiä taloyhtiöiden päästöjen vähentämiseksi.

Infrarakentamisen kehitystä tuetaan miljoonilla euroilla

Mietitkö, mitä rakennetun ympäristön vähähiilisyys oikein on, ja koskeeko se sinua ja yritystäsi? Ja jos koskeekin, miten voit vaikuttaa?

Jos yrityksesi tarjoaa ratkaisuja talojen, kaupunkien tai infran rakentamiseen, suunnitteluun, ylläpitoon tai käytön aikaisten ympäristövaikutusten minimointiin, sinulla on todennäköisesti pelipaikka vähähiilisen Suomen rakentamisessa.

Lue ympäristöministeriön ja Business Finlandin yhteisblogi!

Kestävän rakennuttamisen liiketoimintakonsepti tukee ympäristövastuun edistämistä alalla

Kiinteistö- ja rakennusalalla puuttuvat yleispätevät mittarit rakennushankkeiden ilmastovaikutusten seurantaan. EU:n kestävän rahoituksen taksonomia tulee määrittämään, millaisia ominaisuuksia vaaditaan kestäväksi nimetyltä rakennukselta. Älykäs vähähiilinen rakennuttamiskonsepti -hankkeessa A-Insinöörit tutkivat ja loivat alalle soveltuvia digitalisoituja työtapoja, jotta ohjaus olisi tehokasta ja vaikuttavaa.

Kiinteistö- ja rakentamisala on ilmastokriisissä ratkaisijan paikalla

Rakennetun ympäristön päästöjä on mahdollista leikata tehokkaasti ja samalla kasvattaa liiketoimintaa. Viimeistään nyt kannattaa lähteä mukaan rakentamaan vähähiilistä tulevaisuutta.

Kiinteistö- ja rakentamisalan innovaatioilla ratkaistaan ilmastokriisiä – kevään hakukierroksilla jaossa vielä noin 12 miljoonaa euroa kehittämistukea

Kiinteistö- ja rakentamisalan päästöjä on mahdollista leikata tehokkaasti ja samalla luoda uutta, kansainvälisestikin kiinnostavaa liiketoimintaa. Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmasta on haettavissa vielä noin 12 miljoonaa euroa tukea rakennetun ympäristön vihreää siirtymää edistäville tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeille.

Ohjelmatiimi

Virpi Mikkonen, Business Finland

Virpi Mikkonen, Business Finland

Business Finlandin rahoitus

Maija Stenvall, ympäristöministeriö

Maija Stenvall, ympäristöministeriö

Ympäristöministeriön rahoitus

Teemu Lehtinen, KIRAHub

Teemu Lehtinen, KIRAHub

Ohjelman koordinointi, hankkeiden sparraus ja verkottaminen

+358 404566108
teemu@kirahub.org

Katri Trebs

Katri Trebs

Ympäristöministeriön hakujen taloushallinto

Vappu Id, KIRAHub

Vappu Id, KIRAHub

Viestintä

+358 504278700
vappu@kirahub.org

Share This