4D-suunnittelu kumoaa rakentamiseen liittyviä väitteitä

Mitä on 4D-suunnittelu ja miten se uudistaa kotimaista kiinteistö- ja rakentamisalaa? KIRAHub ja Granlud yhdistävät voimansa esitelläkseen uuden kokonaisvaltaisen suunnittelualan ja lähestymistavan KIRA-alalle. Yhteistyön tuloksena Jouni Ojala kumoaa kuusi rakentamiseen liittyvää väitettä. Näitä käsitellään sekä videosarjassa, että 30.8.2023 järjestettävässä tapahtumassamme. Yhteisenä tavoitteenamme on tehdä Suomesta rakennetun ympäristön kestävän digitalisaation edelläkävijä! Katso vähitellen julkaistava videosarjamme ja ilmoittaudu elokuun tilaisuuteen mukaan.

4D-suunnittelu kumoaa rakentamiseen liittyviä väitteitä -tilaisuus

keskiviikkona 30.8.2023 klo 14-16

Urban3-ekosysteemitilassa järjestettävässä tapahtumassa. (Maria01, rakennus 3, 2.krs. Lapinlahdenkatu 16, 00180 Helsinki). Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

1. väite: Läpinäkyvyys on utopistinen tavoite rakennushankkeessa

Rakennusalalla on totuttu tekemään asioita siiloissa, joita ylläpidetään tiedonhallinnan työkaluilla ja rikkonaisella terminologialla. 4D-aikataulua hyödyntämällä tuodaan rakennushankkeen eteneminen ymmärrettävästi esiin, mikä lisää samalla hankkeen läpinäkyvyyttä. Katso alta, miten Jouni Ojala kumoaa ensimmäisen väitteen ja ilmoittaudu mukaan 30.8. klo 14-16 pidettävään tapahtumaan kuulemaan innostavia esimerkkejä 4D-suunnittelun hyödyntämisestä rakennetussa ympäristössä. 

2. väite: Projekteille asetetuissa aikatauluissa on mahdotonta pysyä

Rakennusalalla on totuttu siihen, että projektien aikataulut venyvät ja se on alan käytäntö. Tästä on kuitenkin mahdollista päästä eroon datalla johtamisen avulla. Katso alta, miten Jouni Ojala kumoaa tämänkin väitteen ja ilmoittaudu mukaan  30.8. klo 14-16 pidettävään tapahtumaan kuulemaan innostavia esimerkkejä 4D-suunnittelun hyödyntämisestä rakennetussa ympäristössä. 

3. väite: Aitoon datalla johtamiseen on vielä pitkä matka

Rakennusalalla on totuttu siihen, että data on hajallaan, monessa muodossa ja eri alustoilla.  Jatkuvuus ja älykkyys puuttuvat ja aidosta datalla johtamisesta ei voida puhua. 4D-suunnittelun avulla aito datalla johtaminen on kuitenkin mahdollista vaikka heti. Katso alta, miten Jouni Ojala perustelee vastaväitettään ja ilmoittaudu mukaan  30.8. klo 14-16 pidettävään tapahtumaan kuulemaan innostavia esimerkkejä 4D-suunnittelun hyödyntämisestä rakennetussa ympäristössä. 

4. väite: Hankkeen aikana syntynyt oppi haudataan hankkeen mukana

 Rakennusalalla on totuttu siihen, että hankkeen päätyttyä siihen osallistunut tiimi hajoaa ja seuraavaan kootaan taas ryhmä toisilleen uusia henkilöitä. 4D-suunnittelun avulla jokaisen hankkeen aikana syntynyt data helpottaa seuraavien hankkeiden toteuttamista. Katso alta, miten Jouni Ojala perustelee vastaväitettään ja ilmoittaudu mukaan  30.8. klo 14-16 pidettävään tapahtumaan kuulemaan innostavia esimerkkejä 4D-suunnittelun hyödyntämisestä rakennetussa ympäristössä. 

5. väite: Suunnitteluun käytetty euro on hukattu euro

Rakennusalalla on totuttu siihen, että moni kustannus nähdään turhana. 4D-suunnittelun avulla voidaan yksittäisen hankkeen näkökulmasta päästä merkittäviin kustannussäästöihin.  Katso alta, miten Jouni Ojala perustelee vastaväitettään ja ilmoittaudu mukaan  30.8. klo 14-16 pidettävään tapahtumaan kuulemaan innostavia esimerkkejä 4D-suunnittelun hyödyntämisestä rakennetussa ympäristössä. 

6. väite: Tietomallinnukselta on odotettu paljon jo 20 vuotta ja samaa saadaan tyytyä odottelemaan myös tulevaisuudessa

Rakennusalalla on totuttu odottelemaan BIM-tietomallinnuksen tuomia hyötyjä. Silti Suomessa on panostettu BIM-kehitykseen jo vuosikymmeniä. Vihdoin 4D-suunnittelu palkitsee odottajan. Katso alta, miten Jouni Ojala perustelee vastaväitettään ja ilmoittaudu mukaan  30.8. klo 14-16 pidettävään tapahtumaan kuulemaan innostavia esimerkkejä 4D-suunnittelun hyödyntämisestä rakennetussa ympäristössä. 

ILMOITTAUDU MUKAAN! TILAISUUS: 4D-suunnittelu kumoaa rakentamiseen liittyviä väitteitä, 30.8.2023 klo 14-16

4D-suunnittelu kumoaa rakentamiseen liittyviä väitteitä -kokonaisuus syntyy KIRAHubin ja Granlundin ekosysteemikumppanuuden kautta. Jos haluat lisätietoa 4D-suunnittelusta voit olla yhteydessä Jouni Ojalaan, jouni.ojala@granlund.fi 

Share This