World Green Building Week 2019

World Green Building Week 2019: BuildingLife

Tiesitkö, että rakennussektori tuottaa maailmanlaajuisista hiilidioksidipäästöistä 39 %? Tästä 28 % tulee rakennusten käytönaikaisista elinkaaren vaiheista (lämmitys, jäähdytys ja energiankäyttö). 11 % päästöistä on puolestaan sitoutuneena materiaaleihin ja rakentamisen prosesseihin.

Lisätietoja: Global Status Report

Kansainvälinen World Green Building Week (WGBW) on vuosittainen kampanja, joka kannustaa kestävän rakennetun ympäristön rakentamiseen kaikille, kaikkialla. Vuonna 2019 Green Building Week järjestetään 23. – 29.9.2019.

Tämän vuoden World Green Building Week -teemalla etsimme ratkaisuja luoda kestävää, terveellistä ja ilmastonmuutokseen sopeutuvaa ja sitä hillitsevää rakennettua ympäristöä. Teema #BuildingLife keskittyy hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen rakennuksen elinkaaren eri vaiheissa. Haluamme korostaa ympäristöystävällisen rakennustuotannon välttämättömyyttä: suunnittelu, rakentaminen, käyttö, purkaminen ja uudelleen käyttö ovat vaiheita rakennuksen elinkaaressa, joilla voidaan saada merkittävää muutosta niin rakennusten kuin rakennusmateriaalien suhteen.

Osallistu sparrauswebinaareihimme 15.8. tai 28.8. klo 10-11, joissa saat vinkkejä ja esimerkkejä, kuinka hyödyntää materiaaleja ja  miten työstää omaa ideaasi eteenpäin.

Kannustamme jokaista yksilöä ja yritystä tekemään lupauksen siitä, miten vähentää hiilidioksidipäästöjä toiminnan tehostamisella ja parannuksilla, tavoitteena kestävä ja joustava rakennettu ympäristö.

Erinomainen mahdollisuus kertoa edelläkävijyydestä

World Green Building Week on GBC:n jäsenille erinomainen paikka esitellä omaa osaamistaan ja kestävyyden parhaita onnistumisia sekä Suomessa että kansainvälisen WorldGBC-verkostomme kautta ympäri maailman.

Nettisivumme ja muut viestinnän kanavamme ovat käytössänne viikon ajan (ks. viestintäohje). Haluamme esitellä parhaita onnistumisianne kestävän rakentamisen saralla! Ensisijalla ovat kampanjan teeman myötä rakennettu ympäristö, mutta myös muita kestävän rakentamisen saavutuksia halutaan nostaa mukaan.

Green Building Council Finland korostaa viikon aikana vähähiilistä rakentamista ja rakennuksen käytönaikaisia parannuksia.

Viikon ohjelman löydät täältä