Digitaalisuus antaa isännöitsijälle enemmän aikaa olla taloyhtiön tärkein asiantuntija.”

Isännöintiliitto

Miksi lähdette mukaan #kynätpois-haasteeseen?

Etenkin isännöintiyrityksissä allekirjoitettavaa on paljon. Haluamme kannustaa niin isännöintialaa kuin kaikkia isännöinnin kanssa työskenteleviäkin sähköiseen allekirjoittamiseen, sillä se säästää isännöinnin aikaa varsinaiseen asiantuntijatyöhön.

Mihin käytätte sähköisen allekirjoittamisen myötä säästyvät eurot?

Pienilläkin säästöillä on merkitystä. Parilla satasella saa jo esimerkiksi liiton viestinnälle lisänäkyvyyttä sosiaalisessa mediassa tai Googlessa. Olemme myös hankkineet verkkokoulutuksia, joissa asiantuntijamme voivat syventää osaamistaan.

Entä miten hyödynnätte sähköisen allekirjoittamisen myötä vapautuvan ajan?

Työntekijät pääsevät keskittymään asiantuntijatyöhön, kun sähköiset allekirjoitukset säästävät työaikaa.

Miten ilmastotyö ja vastuullisuusasiat näkyvät liiketoiminnassanne ja miten edistätte niitä digitaalisilla ratkaisuilla?

Isännöinnillä on keskeinen rooli ilmastoasioissa taloyhtiöiden energiaremonttienja ilmastoviisaan asumisen edistäjänä.

Isännöintiliitto ohjeistaa isännöintiyrityksiä huomioimaan ilmastoasioita. Alkuvuodesta järjestimme energiatapahtuman, jossa herättelimme keskustelua ilmastokysymyksistä.

Myös digitalisaation edistäminen liittyy ilmastotyöhön. Isännöintiliitto tarjoaa jäsenilleen ja taloyhtiöille digitaalisia työkaluja esimerkiksi viestintään ja kehittää digitaalisia jäsenpalvelujaan. Tuoreimpana esimerkkinä Isännöintiliitto on koronaepidemian aikana tukenut jäseniään yhtiökokousten siirtämisessä verkkoon.

Mitä rakennetun ympäristön kestävä digitalisaatio teille merkitsee?

Isännöintiliitto tukee jäsenyritystensä digitalisaatiota, sillä se vaikuttaa alan asiakaskokemukseen ja sitä kautta arvostukseen.

– Isännöitsijä on ja hänen pitää olla taloyhtiön luotettu ykkösasiantuntija. Yksi osa asiantuntijuutta on omien toimintatapojen kehittäminen ja jatkuva parantaminen. Näen, että digitaalisuus tarjoaa isännöinnille enemmän aikaa tähän, sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Mitä aiotte seuraavaksi digitalisoida?

Jatkamme digitaalisten jäsenpalvelujen kehittämistä.

Kenet haastatte mukaan kampanjaan?

Haastamme kaikki jäsenemme mukaan.

Millainen on #kynätpois-haasteelle omistettu mietelauseenne?

Digitaalisuus antaa isännöitsijälle enemmän aikaa olla taloyhtiön tärkein asiantuntija.

#kynätpois-haaste tähtää kiinteistö- ja rakentamisalan toiminnan tehostamiseen kannustamalla koko toimialaa sähköisen allekirjoituksen käyttöönottoon. Sähköinen allekirjoitus mahdollistaa katkeamattomat digitaaliset prosessit sekä tuottaa selvää ajan ja rahan säästöä kaikille osapuolille. Paperista luopumisella on myös positiivisia vaikutuksia ympäristöön. Luopumalla säästät!

Ota haaste vastaan!

Tilaa myös #kynätpois-haasteen päivitykset, inspiroidu KIRA-alan digitalisaatiotarinoista ja lisää oma tarinanne mukaan!

#kynätpois-haasteen mahdollistavat Rakennusteollisuus RT, RAKLI, Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL, Isännöintiliitto, Kiinteistötyönantajat, Kiinteistövälitysalan keskusliitto KVKL, Rakennustietosäätiö RTS, sekä Arkkitehtitoimistojen liitto ATL ja Kiinteistöliitto. Ympäristöministeriö tilasi kampanjan valmistelun ja kampanja on saanut myös tukea Kiinteistöalan koulutussäätiöltä.

Kampanjan koordinoinnista ja konseptoinnista vastaa KIRAHub (KIRA-InnoHub ry). KIRAHub on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yhdistys, jonka missiona on vauhdittaa rakennetun ympäristön kestävää digitalisaatiota. KIRAHub työskentelee tiiviissä yhteistyössä valtionhallinnon, kuntien, yksityisen sektorin ja tutkimuslaitosten kanssa.

Kampanjan kumppanina toimii sähköistä allekirjoitusta erityisesti KIRA-alalle tarjoava SignSpace. Kumppanuusmahdollisuutta tarjottiin avoimesti kaikille lähtöselvityksessä tunnistetuille palveluntarjoajille.

Share This