Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelman hakuinfo

Ympäristöministeriön ja Business Finlandin yhteinen ohjelma tukee suomalaisia yrityksiä ja tutkimusorganisaatioita rakennetun ympäristön vähähiilisyyden edistämisessä yhteensä 40 miljoonalla eurolla vuosina 2021–2023.

Tavoitteena on vauhdittaa rakennetun ympäristön ilmastonmuutosta torjuvien ja vähähiilisyyttä tukevien tuotteiden, teknologioiden, palveluiden ja toimintamallien kehitystä ja leviämistä, edistää elinkeinorakenteen uudistumista ja kasvattaa suomalaisyritysten kestäviin ratkaisuihin perustuvaa kilpailukykyä.

Tässä hakuinfossa tiedotetaan ympäristöministeriön 2 miljoonan euron rahoitushausta, jossa rahoitusta voivat hakea myös vain kotimaassa toimivat yritykset. Lisäksi kuulemme tilannekatsauksen ohjelman ensimmäisen, Business Finlandin toteuttaman 2 miljoonan euron rahoitushaun tuloksista. Luvassa on myös tietoa vuodelle 2022 haettavasta 15 miljoonan euron kokonaisuudesta. 

Lisätietoa Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmasta löytyy ympäristöministeriön sivulta.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä

OHJELMA

9.00 Hakuinfon avaus 

9.05 Tilannekatsaus ohjelman etenemisestä – millaisen muutoksen
saamme aikaan 40 miljoonalla eurolla?

9.20 Tutkimus- ja kehitystoiminnassa juuri nyt esille nousevat
ilmastoteemat
– Virpi Mikkonen, Business Lead, Business Finland

9.40 Saatesanat ympäristöministeriön hakukierrokselle
– Kirsi Martinkauppi, hallitusneuvos, ympäristöministeriö 

10.00 Ohjeistusta hakukierroksille – sparrausta pienryhmissä

Oletko hakemassa avustusta joko ympäristöministeriön tai Business  Finlandin rahoituksesta? Kaipaatko ohjeistusta hakuprosessista tai etsitkö toteutuskumppania? Infon lopuksi on varattu aikaa avoimelle keskustelulle ja kysymyksille. 

10.30 Tilaisuus päättyy 

Ohjelma tarkentuu lähempänä tilaisuutta.