Tulevaisuuden huoltoasema - mitä kaikkea se voisikaan olla?

Osallistu avoimeen ideakilpailuun ja innovoi Tulevaisuuden huoltoasema!
Paras ehdotus palkitaan 10 000 €:lla.

Rykmentinpuisto Tuusulassa on yksi mielenkiintoisimmista uusista asuinalueista Suomessa. Vuoden 2020 Asuntomessut esittelevät tämän tulevaisuuden kaupunkikylän, jonka maamerkiksi haemme kaikille avoimella ideakilpailulla uusia avauksia, yksittäisiä ideoita tai kokonaisvaltaisia konsepteja, jotka viitoittavat tietä  “tulevaisuuden huoltoaseman” syntymiseksi alueelle. Sen tehtävänä on palvella 15 000 asukkaan kylämäistä yhteisöä uudella kestävällä tavalla nyt ja tulevaisuudessa kun liikkuminen, energiamuodot, asuminen, rakentaminen ja kauppa ovat murroksessa. Mitä tulevaisuuden huoltoasema voisikaan olla?

Kaksivaiheiseen kilpailuun voi osallistua yksittäisellä huoltoaseman yhteydessä toimivalla ratkaisulla tai kokonaisvaltaisella huoltoasemakonseptilla. Uudet digitaaliset ratkaisut, taidekonseptit, mielenkiintoinen arkkitehtuuri, yhteisölliset palvelut, kiertotalouden keksinnöt tai muut idearikkaat innovaatiot ovat tervetulleita. Olemme avoimia kaikille ehdotuksille – vain mielikuvitus on rajana!

Pitchaa ideasi meille maksimissaan 3min kestoisella videolla ja jätä se tämän sivuston kautta 29.3–28.4.2019 välisenä aikana. Kaikki ideat ovat nähtävissä 29.4–5.5.2019 kilpailusivustolla ja ne julkaistaan myös Facebookissa.  Ideakilpailun järjestäjistä koostuva tuomaristo valitsee 5–10 parasta ideaa jatkokehitysvaiheeseen, joka järjestetään Tuusulassa 6-7.62019 ja sen fasilitoi Demos Helsinki. Lisäksi eniten Facebookissa tykkäyksiä kerännyt ehdotus pääsee kilpailussa suoraan jatkoon.

Tuusulan kunta ja Asuntomessut palkitsevat kolme jatkovaiheessa jalostunutta parasta ehdotusta rahapalkinnoin: 1. 10 000 €, 2. 5000€ ja 3. 3000€. Lisäksi Asuntomessut ja huoltoaseman operaattoriksi valittu Neste voivat halutessaan neuvotella osallistujien kanssa ideoiden integroinnista osaksi tulevia kehitystoimiaan.

Onnea kilpailuun!

Tutustu Rykmentinpuistoon

Kilpailuohjeet:

 

1. Täytä yhteystietosi ja lataa max. 3 min. pituinen videosi tämän sivuston kautta 28.4.2019 mennessä. Videolla odotamme sinun/tiimisi pitchaavan ideasi meille aiheesta “Tulevaisuuden huoltoasema”. Lähestymistapa aihepiiriin ja videon toteutukseen on vapaa ja osallistua voi yhdellä kokonaisuuteen sopivalla idealla tai kokonaisvaltaisella konseptilla.

2. Kilpailusivuston kautta kilpailuaikana (29.3-28.4.2019) jätetyt ehdotukset julkaistaan kokonaisuutena kaikkien nähtäväksi tälle kilpailusivulle 29.4-5.5. väliseksi ajaksi. Ehdotukset jaetaan myös KIRAHubin Facebook-sivuilla ja eniten tykkäyksiä saanut ehdotus pääsee suoraan kilpailun toiseen vaiheeseen. Muut 5-10 parasta ehdotusta kilpailun toiseen vaiheeseen valitsee kilpailun järjestäjistä koostuva tuomaristo.

3. Kilpailun toinen vaihe järjestetään 6-7.62019 Tuusulassa. Toisen vaiheen fasilitoijana toimii Demos Helsinki ja sen tarkoituksena on jalostaa jatkoon valittuja konsepteja ja ideoita eteenpäin yhdessä alueen asukkaiden ja sidosryhmien kanssa. Jatkoon valituista konsepteista tuomaristo valitsee kolme parasta ehdotusta, jotka Asuntomessut ja Tuusulan kunta palkitsee rahapalkinnoin 1. 10 000€ 2. 5000€ 3. 3000€

Inspiraatiota kisaan: katso Rakennusraati-paneelikeskustelu

 Mitä moniäänisellä asiantuntijapaneelilla on ideakilpailun aihepiiristä sanottavanaan? Sanomatalon Mediatorilla käyty keskustelu syventää osaltaan aihetta tulevaisuuden huoltoasemasta. lue artikkeli

Ideakilpailun järjestävät ja tuomariston muodostavat yhdessä Osuuskunta Suomen Asuntomessut, Tuusulan kunta sekä KIRA-InnoHub ry ja kilpailun kumppanina sekä tuomaristossa toimii Rykmentinpuiston operaattoriksi valittu Neste Oyj.

Share This