Finnish AI Regionin lanseeraustilaisuus Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 4.4.2023 klo 9–11

Finnish AI Region rakentaa Suomeen uuden tekoälyekosysteemin, joka vauhdittaa pk-yritysten liiketoimintaa tekoälyyn perustuvan automatisaation ja digitalisaation kautta.

Tule mukaan Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 4.4.2023 klo 9–11 järjestettävään Finnish AI Regionin (FAIR) avaustilaisuuteen, jossa pääset tutustumaan uuden eurooppalaisen digitaalisen innovaatiohubin (EDIH) pk-yrityksille suunnattuihin laajoihin maksuttomiin palveluihin.

Euroopan unionin, Business Finlandin ja Helsingin kaupungin innovaatiorahaston rahoittama innovaatiohubi pyrkii nopeuttamaan tekoälyn laajamittaista käyttöönottoa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.

FAIR:in teknologinen painopiste on tekoälyssä, mutta samalla se tarjoaa asiantuntemusta myös jatketun todellisuuden (XR), kyberturvallisuuden, rahoitushaun ja suurteholaskennan saralla. Palvelut ovat pk-yrityksille ensisijaisesti maksuttomia.

Tilaisuuden puhujina ovat työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Ilona Lundström, FAIRin johtaja Kalle Toivonen sekä Microsoftin Lukas Lundin. Lisää tietoa FAIR:ista ja sen palveluista saat ottamalla yhteyttä tai vierailemalla osoitteessa: https://www.fairedih.fi.

Tilaisuus on englanninkielinen.

Tilaisuuden ohjelma

  • Avauspuheenvuoro tekoälyn merkityksestä liiketoiminnassa – Ilona Lundström, ylijohtaja TEM, Innovaatiot ja yritysrahoitus
  • FAIRin palveluiden esittely – Kalle Toivonen, FAIR director, Helsingin kaupunki
  • Generatiivisen tekoälyn soveltaminen liiketoiminnassa – Lukas Lundin, Microsoft, Azure Go-to market Manager
  • Kysymykset ja networking                       

Tilaisuuden aika, paikka ja ilmoittautuminen

Tiistaina 4.4.2023 kello 9–11.
Tiedekulma (Helsingin yliopisto)
Yliopistonkatu 4
00100 Helsinki

Ilmoittaudu tilaisuuteen osoitteessa: https://www.lyyti.fi/reg/FAIR_Kick-off_Event

Tilaisuus myös striimataan. Linkin saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Mikä ihmeen EDIH?

Eurooppalaiset digitaaliset innovaatiohubit (European Digital Innovation Hubs, EDIH) ovat osa EU:n uutta Digitaalinen Eurooppa -ohjelmaa. Ne toimivat digi-investointeja sekä erityisesti pk-yritysten digitalisaatiota vauhdittavina palvelukeskuksina.

Tavoitteena on saada uusia teknologioita nykyistä laajemmin ja nopeammin yritysten ja julkisten palveluiden käyttöön. EDIH:it toimivat digi-investointeja sekä erityisesti yrityskentän, mutta myös julkisen sektorin digitalisaatiota vauhdittavina, voittoa tavoittelemattomina palvelukeskuksina.

Käytännössä EDIH:it ovat konsortioita, joiden pohjalla on olemassa olevia organisaatioita ja sellaista toimintaa, joka tukee EDIH-konseptin mukaisia tavoitteita. Useimmiten itse EDIH-konsortio on kuitenkin uusi yhteenliittymä, joka tarjoaa uudenlaisen palvelukokonaisuuden. 

Euroopan laajuinen verkosto mahdollistaa sen, että asiakkaat voivat hakea itselleen sopivia, erikoistuneita palveluita koko Euroopasta. Vuosina 2021–2022 toteutetun korkeatasoisen kilpailun tuloksena Suomeen perustetaan neljä eurooppalaista innovaatiohubia.

Valinnat teki Euroopan komissio ulkoisten asiantuntijoiden tuella. 

Lisää tietoa FAIR:ista

FAIR – Finnish AI Region EDIH:in muodostavat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Helsingin yliopisto, Aalto yliopisto, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Metropolia ammattikorkeakoulu, CSC, KIRAHub ja EIT Digital. Konsortion tavoitteena on luoda Suomeen tekoälyn hyödyntämisen maailman johtava ekosysteemi, ja erityisesti nopeuttaa ja laajentaa tekoälyn käyttöönottoa pk-yrityksissä.

FAIR tarjoaa yrityksille Suomen/Euroopan/maailman huippuosaamista ja erilaisia tekoälyyn liittyviä palveluita testialustoista ja supertietokoneista 60 professorin ja tutkijaryhmän osaamispoolin. FAIR-innovaatiohubin palvelut jakautuvat neljään kategoriaan:

  • kokeilualustoihin
  • rahoituksen tukeen
  • osaamisen kehittämiseen
  • verkostoitumisen tukemiseen ja innovaatioekosysteemin rakentamiseen.

FAIRin toiminta kohdistuu erityisesti palvelusektorin pk-yrityksiin. Palvelut ovat ensisijaisesti maksuttomia.

Palvelumme osana FAIR-kokonaisuutta

Kysy lisää kokonaisuudesta:

 

Vappu Id, KIRAHub

vappu@kirahub.org

+358504728700

Share This