Kiertotaloudesta globaalia kilpailukykyä

Kuvaus:

Tavoitteena on tehdä Suomesta kiertotalouden edelläkävijä, joka tarjoaa kestäviä ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Suomalaisten yritysten kilpailukykyä kiertotaloudessa vahvistavat biotalouden ja digitaalisuuden osaaminen. Näitä ja muita Suomen vahvuuksia hyödyntäen luodaan uutta arvoa tuotteiden ja materiaalien käytössä ja resurssitehokkaassa kierrossa.

Ohjelma tukee kilpailukykyisten bio- ja kiertotalousratkaisujen ja ekosysteemien kehitystä, jotka tarjoavat ratkaisuja globaaleihin ympäristöhaasteisiin ja joille on huomattavat globaalit markkinat. Tavoitteemme on kasvattaa bio- ja kiertotalousratkaisujen vientiä, jotta ratkaisumme saadaan käyttöön kansainvälisille markkinoille. Ohjelmassa suunnataan vientiaktiviteettejä erityisesti muovi ja pakkausalalle. Uusien innovaatioden kehittämistä tuetaan kiertotalouden eri sektoreilla ja erityisesti tekstiilien ja rakentamisen uusissa sovelluksissa.

Ohjelma kestää neljä vuotta ja sen laajuus on 300 miljoonaa euroa. Tästä Business Finlandin innovaatiorahoituksen osuus on 150 miljoonaa. Lisäksi ohjelma tarjoaa kansainvälistymispalveluita sekä uudistavia ekosysteemejä, jotka  houkuttelevat myös ulkomaisia osaajia, yrityksiä ja sijoittajia Suomeen. (lue lisää)

 

JÄRJESTÄVÄ TAHO

Business Finland

MAHDOLLINEN RAHOITUS

Ohjelman laajuus on 300 miljoonaa euroa. Tästä Business Finlandin innovaatiorahoituksen osuus on 150 miljoonaa.

HAKU PÄÄTTYY

KATEGORIAT