RAVA3Pro-kehityshankkeessa olemme yhdessä mukana olevien kuntien rakennusvalvontojen ammattilaisten kanssa koonneet työpajoissa valitut käyttötapaukset.

Tämä aineisto on tulkittu myös LVI-tekniikan asetustulkintojen osalta (IV ja KVV), joista tullaan tekemään hankkeessa myöhemmin koneelliset tarkastussäännöt LVI IFC-tietomallien tarkastamista varten. Jotta tarkastussäännöt pystytään määrittämään, niin kaiken perustana tulevat olemaan RAVA2 -kehityshankkeen tulokset ja YTV2020 Talotekniikan koekäyttöaineisto, mitä on jatkokehitetty RAVA3Pro-kehityshankkeessa LVI-tekniikan tietosisältövaatimuksiksi, eli Propertysetistöiksi. Aineistossa ei vielä ole mukana RAVA3Pron kautta tulevia YTV2020 talotekniikan koekäyttöaineistojen nimistöjen tuoteosa- ja järjestelmäkoodistoja koko laajuudessaan (LVI, RAU ja SÄH), sekä täydentävin osin IFC-tietomallien tietosisältöjen (propertyset) määrittelyjä. Ne täydennetään myöhemmin aineistoon ja lausutetaan erillisellä lausuntokierroksella.

Rakennusvalvonnoissa tarvittavat tiedot luovat pohjan tietorakenteelle ja tietomallipohjaiselle vakioidulle tiedonsiirrolle. Samaan tietorakenteeseen on jatkossa mahdollista lisätä muidenkin tietomallien käyttäjien tietotarpeita.

Asiantuntija käsikirjoittajana tässä RAVA3Pron LVI-hankeosiossa on  Markus Järvenpää, kehityspäällikkö, Granlund Oy.

Vastaa viimeistään 10.2.2023

 •  Lausuntokierroksen aineisto

  Pyydämme lausuntoanne aineistosta oheisella lausuntolomakkeellaa 10.02.2023 mennessä. (Linkit lomakkeeseen ja aineistoihin alla)

  Lausuntolomakkeisiin voi myös liittää liitetiedostona laajemman lausunnon mukaan.

  Lausuntomateriaalien visuaalinen taittoasu ei ole lopullinen. Aineisto saa lopullisen taittoasunsa ja asiakirjanumeron julkaisunsa yhteydessä.

 • Lataa asetustulkinnat
 • Lataa property setit
 • Lausuntolomakkeeseen tästä https://arkcon.fi/machform/view.php?id=21364

  Lisätietoja:

  Anna-Riitta Kallinen
  RAVA3Pro projektipäällikkö
  anna-riitta.kallinen@arkcon.fi
  +358 407709799

Share This