SLUSH-viikko oli täynnä pöhinää myös KIRA-alalla. Erityisesti uusimman temaattisen alaekosysteemimme PropTech Finlandin kautta olemme halunneet tarjota alamme nouseville teknologiayrityksille mahdollisuuden tavata kansainvälisiä sijoittajia ja asiakasprospekteja, jotka ovat saapuneet Suomeen etsimään uusia ratkaisuita rakennetun ympäristön tarpeisiin. 

 Tiistaina Urban3-tilaamme saapui kaksi kansainvälistä delegaatiota tutustumaan kotimaisiin ratkaisuihin, sekä oppimaan uutta suomalaisen KIRA-alan innovaatio- ja kestävyysosaamisesta. Kutsuimme mukaan 18 alamme startuppia ja scale uppia, jotka pääsivät pitchaamaan omia ratkaisuitaan.

 Hong Kongista Jussi Ahon luotsaamana saapunut CITACin laaja-alainen delegaatio vieraili Suomessa ja Hollannissa osana opintomatkaansa.  Suomen kunnianhimoiset tavoitteet ja pitkälle edenneet toimenpiteet digitalisaation ja kestävyyden saralla loivat inspiroivan keskusteluilmapiirin ja avasivat mahdollisuuksia syvemmälle yhteistyölle.

Maailman suurimman rakennusyhtiön VINCIn ja sen innovaatioyksikön Leonardin päättäjistä sekä portfolioyrityksistä koostunut delegaatio vieraili tiloissamme iltapäivällä. Organisaatio on tehnyt analyysiä KIRA-kentän investoinneista kansainvälisesti, ja ConTech- ja PropTech-yritykset ovat herättäneet kiinnostusta erityisesti Nordic-tasolla, missä alan yritykset saavat merkittävästi rahoitusta. Leonardin tiimi halusi oppia lisää KIRAHubin kaltaisista ekosysteemitoimijoista ja kartoittaa uusia startupeja omaan portfolioonsa.

Keskiviikko-aamumme alkoi Messukeskuksessa Business Finlandin Happiness Loungessa, jossa Climate tech for Built Environment – Go to Market -tilaisuuteen valitut yhdeksän startup- ja scelaup -yritystä pääsivät pitchaamaan omia ratkaisuitaan kolmessa maanosatrackissa Slushiin saapuneille kansainvälisille sijoittajille. 

 Yleisö valitsi pitchaajien joukosta jokaisen trackin voittajan: Eurooppa: EcoUp, USA: Ekotekt ja Aasia jaetulla ensimmäisellä sijalla: Make a BIM ja NollaE

Päivällä tarjosimme yhteistyöjäsenillemme mahdollisuuden osallistua GlobalEdgeMarketsin järjestämään työpajaan, jossa osallistujat oppivat strategiasta USA:n markkinoille astumiseksi. 

RECOTECH-iltatilaisuudessamme palattiin takaisin tapahtuman alkujuurille, eli sijoittajien, asiakasprospektien ja PropTech-startuppien välisten yhteyksien muodostamiseen. Urban3 täyttyi kansainvälisestä ekosysteemistä, kun 14 pääomasijoittajaorganisaatiota ja yli 40 startupyritystä sekä useita alan ekosysteemitoimijoita ja kiinteistöomaistajia verkostoitui toistensa kanssa.

Yleinen ensikäden kokemuksemme alamme innovaatioiden tilasta kansainvälisiä huippuasiantuntijoita kuunnellessa on seuraava: Kotimainen teknologia- ja kestävyysosaamisen taso edustaa kansainvälistä huippuluokkaa, mutta kunnianhimoisuudessamme ja tarinankerronnassamme on vielä paljon opittavaa. Kun uskomme voivamme olla maailman parhaita siihen mahdollisesti myös yllämme!

Share This