HUOM! Tilaisuus toteutetaan kokonaan striimin välityksellä!
“Uskoaksemme suurin hyöty KIRA-alalle saadaan, jos alan yrityksiä voidaan auttaa lisäämään omaa ymmärrystään tekoälyn mahdollisuuksista ja jakamaan omia hyviä esimerkkejään.”
Näin totesi Suomen Tekoälykiihdyttämö FAIA:n Alexander Törnroth selvitettyämme yhdessä rakennetun ympäristön toimijoiden tekoälyvalmiuksia. FAIA kävi viime vuonna läpi neljänkymmenen yrityksen tilannetta ja löydösten perusteella oli selvää, että ala tarvitsee monipuolista tukea ja kannustusta.
Selvityksen tuloksena syntyi KIRA-alan oma tekoälykiihdyttämö, johon osallistujiksi valikoituivat A-Insinöörit, BST-Arkkitehdit, Granlund ja Rakennustieto. Ryhmän fasilitoijana on toiminut FAIA:n tiimi ja opettajina Silo.ai:n asiantuntijat. Yhdessä oppiminen on perustunut luottamukseen, jakamiseen, vertaistukeen ja vertaispaineeseen. Yhdessä on opiskeltu niin tekoälyn ja koneoppimisen liiketoimintamahdollisuuksia kuin sovellusten kehityspolkuja. Osallistujat ovat myös laatineet tulevaisuutta varten tekoälytiekartat sekä tunnistaneet pilotointikelpoisia ideoita.
Nyt nämä oppimistarinat jaetaan avoimesti koko alan käyttöön. Kiihdyttämön oppilaat avaavat omaa tekoälymatkaansa 17.3. klo 13-16. Tilaisuuteen voi osallistua Rakennuslehden livestreamin välityksellä.
Entä millainen voisi olla KIRA-alan yhteinen tekoälyvisio?
Tähän kysymykseen esitetään vastauksia tilaisuuden käynnistävässä paneelissa, jossa kristallipalloon kurkistelee joukko tekoälyosaajia eri aloilta: Iiris Bisi (Reaktor Education & Elements of AI), Minna Mustakallio (Silo.ai) Ricardo Farinha (Sweco) ja Tuija Pakkanen (WSP). Tämän joukon tiedot, taidot ja kokemukset luovat keskustelun kautta yhteiset raamit tulevaisuuden tekemiselle ja alan kehittymiselle.
FAIA:n Antti Poikola analysoi tilaisuuden lopuksi KIRA-alan nykytilaa kiihdytämön kokemusten pohjalta ja antaa arvokkaita vinkkejä organisaatiokohtaisten tekoälytiekarttojen laatimiseen. Lisäksi FAIA tarjoaa innokkaiden oppijoiden käyttöön lisäapua julkaisemalla AI Playbook -sarjansa toisen osan ”Mistä liikkeelle tekoälyn hyödyntämisessä”.
Osallistujia
OHJELMA
13.00 PANEELI: TEKOÄLYN MAHDOLLISUUDET KIRA-ALALLA (HUOM! Englanniksi)
- Iiris Bisi, Project Director, Reaktor Education & Elements of AI
- Minna Mustakallio, Lead Designer, Silo.ai
- Ricardo Farinha, Director of Technology, Sweco
- Tuija Pakkanen, Urban Analyst, WSP
14.00 OPPIMISTARINAT – NÄIN PÄÄSTIIN ALKUUN
- A-insinöörit: Shortcut to AI Success
- BST-Arkkitehdit: Tekoäly tukemaan automaatiota
- Granlund: Kohti tekoälyn hyödyntämistä talotekniikan urakkalaskennassa
- Rakennustieto: Rakennustiedon tarina asiakasälystä tekoälyyn
15.00 MISTÄ LIIKKEELLE TEKOÄLYN HYÖDYNTÄMISESSÄ
- Opit KIRA-alasta ja uuden FAIA Playbookin julkaisu – Antti Poikola, Co-lead, FAIA
15.30 AVOIN KESKUSTELU
16.00 TILAISUUS PÄÄTTYY
Tilaisuuden kanssamme järjestävät
HUOM! WDBE2020, World Summit on Digital Built Environment, rakennetaan yhdessä ja kansainvälisesti. Tämä tapahtuma on osa Pre-Eventtien sarjaamme – tule mukaan myös muihin jo julkaistuihin ennakkotapahtumiimme tai järjestä omasi! Ohjeet löytyvät WDBE:n nettisivuilta.
Rajoitettu erä Early Bird -lippuja päätapahtumaan myynnissä maaliskuun loppuun saakka.