Strategiseen ennakointiin keskittyvän Future Today instituutin Senior Foresight Manager Mark Bryan on kiinnitetty puhujaksi World of Digital Built Environment (WDBE) 2024 Summitiin. Future Today Institute on noussut edelläkävijäksi vuosittain julkaistavan laaja-alaisen ja myös rakennetun ympäristön toimialaa tarkastelevan Tech Trends -raporttinsa ansiosta.  Mark Bryanin keynote-puheenvuoro WDBE:ssä kuullaan aiheesta: ”The Competitive Road Ahead in Digital Transformation in the Built Environment”.

WDBE Summit, joka kokoaa yhteen rakennetun ympäristön digitalisaatiosta kiinnostuneita ammattilaisia, järjestetään seitsemättä kertaa 3.-4. lokakuuta Helsingissä ja Tallinnassa. Voittoa tavoittelematon, erityisesti rakennetun ympäristön digitalisaation edelläkävijöille tarkoitettu tapahtuma on perustettu tarjoamaan ainutlaatuinen alusta siilottomalle keskustelulle alan kestävästä digitalisoitumisesta.

Keynote-puheenvuoron taustalla vuoden 2024 Tech Trends Report

Future Today Instituten vuosittain julkaisema Tech Trends Report on ollut tunnettu alan trendien ja tulevaisuuden skenaarioiden luotettavana lähteenä jo 17 vuoden ajan. Vuoden 2024 Tech Trends raportti, joka lanseerattiin SXSW-konferenssissa Austinissa, Texasissa, käsittelee teknologian vaikutusta ja tulevaisuuden skenaarioita myös rakennetun ympäristön toimialalla. Instituutin perustaja Amy Webb avasi konferenssin puhumalla ”Supercycle of Technologies” -käsitteestä, jossa teknologinen murros koostuu tekoälyn, bioteknologian ja älylaitteiden ekosysteemistä. Tämä murros vaikuttaa laajasti jokaiseen toimialaan, ja sen vaikutukset ovat merkittäviä myös rakennetussa ympäristössä.

Raportissaan Future Today Institute korostaa rakennetun ympäristön digitalisaation tuomia mahdollisuuksia ja haasteita. Teknologian nopean kehityksen myötä rakennetun ympäristön ammattilaiset pyrkivät pysymään relevantteina hyödyntäen tekoälyä, robotiikkaa ja muita uusia rakennuskäytäntöjä. Alalla pohditaan laaja-alaisesti, miten nämä teknologiat voivat parantaa projektien nopeutta, tehokkuutta ja kestävyyttä. Lisäksi tärkeää on ottaa huomioon ihmiskeskeiset käyttäytymismallit ja yhdistettävä ne teknologian kehitykseen.

Tulevaisuudessa integroitu data ja sen pohjalta luodut mallit nousevat keskeiseen rooliin. Asiakkaat haluavat nähdä todisteita projektien taloudellisesta suoriutumisesta ja osallistua aktiivisemmin datan hyödyntämiseen. Digitaalisen kehityksen myötä myös kaupungit tarvitsevat pitkäaikaista strategiaa, joita tukevana elementtinä tekoäly ja digitaaliset kaksoset tarjoavat paljon mahdollisuuksia . Lisäksi ilmastonmuutoksen vaatimusten edessä vihreän infrastruktuurin lisääminen nousee yhä keskeisempään rooliin.

“Tällä hetkellä on käynnissä trendien konvergenssi, joka vaikuttaa siihen, miten yhteisöt ovat vuorovaikutuksessa, miten kaupungit järjestäytyvät ja miten yritykset toimivat. Tämä tuo mukanaan uusia riskejä ja mahdollisuuksia rakennetulle ympäristölle ja vaatii samalla uusia tapoja suunnitella, rakentaa ja luoda arvoa asiakkaille. Valmistautuaksemme muutokseen on meidän päästävä yli kollektiivisesta pelosta, epävarmuudesta ja epäilystä ja otettava strategisesti hallintaamme se suunta ja narratiivi, jonka haluamme tulevaisuudesta muodostaa” painottaa Mark Bryan rakennetun ympäristön tulevaisuutta. 

Vaikka teknologiamurros tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia, se tuo myös mukanaan haasteita. Teknologian skaalaamisen haasteet, alan perinteisten käyttäytymismallien muuttaminen ja muutosvastarinta ovat vain muutamia mainittuja uhkia. Lisäksi uudet tietosuojavaatimukset asettavat haasteita datankeruun lisäämiseksi toimialalla. 

Mark Bryanin keynote-puheenvuoro odotetaan valottavan tulevaisuuden näkymiä rakennetun ympäristön digitalisaatiossa ja tarjoavan arvokkaita oivalluksia alan ammattilaisille. Tapahtumaan osallistuvat voivat odottaa syvällistä analyysia alan trendeistä ja käytännön vinkkejä tulevaisuuden haasteisiin.

LUE LISÄÄ WDBE2024 Summitista – Early Bird -liput myynnissä 16.6. saakka

WDBE 2024 Summit tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden verkostoitua ja oppia uutta alan asiantuntijoilta sekä osallistua keskusteluihin, jotka muovaavat rakennetun ympäristön tulevaisuutta. Lisätietoja tapahtumasta ja lipuista on saatavilla osoitteessa wdbe.org

Future Today Institute on strategiseen ennakointiin erikoistunut instituutti, joka auttaa organisaatioita valmistautumaan tulevaisuuden muutoksiin. Instituutti tunnetaan erityisesti vuosittain julkaistavasta Tech Trends Reportistaan, joka käsittelee laajasti teknologian vaikutusta eri toimialoihin. Lisätietoja Future Today Institutesta löytyy osoitteesta futuretodayinstitute.com

Share This