Kerpis – tulevaisuuden kierrättävä bensa-asema

Tulevaisuuden huoltoasema on aikaisempaa vielä vihreämpi palvelupiste. Yhdistämme suunnitelmassamme huoltoasemalle tyypillisten palvelujen lisäksi sen mikä sieltä nyt puuttuu: jätteiden kierrätyksen. Uskomme biopolttoaineisiin, lähituotantoon, sähköautojen superlataukseen sekä huoltoasemien omavaraiseen energiantuotantoon jätteistä syntyvällä energialla ja monipuolistamalla eri energiantuotantovaihtoehtoja.

Palveluiden valikoima laajentuu ja monipuolistuu: tulevaisuudessa huolto-asemalla on mittava määrä etukäteen tilattavia palveluita, kuten nettikirjaston noutopiste niille jotka yhä tykkäävät lukea fyysistä kirjaa, ruokakaupan smartboxit, joista voi noutaa päivittäiset ruokaostokset ja vaikkapa vaatepesulan noutopiste. Lisäksi tarjolla on edelleen tyypillisiä huoltoasemapalveluita kuten kioskityyppinen ostomahdollisuus, autopesu ja ehkä jopa mobiilisti varattava auton huoltopalvelu, sekä lämmintä ruokaa sekä kahvia ja tietysti wc. Käsienpesupaikka on pieni yksityiskohta, mutta huolto-aseman käyttäjälle maailman tärkein.

Huoltoasemat ovat tulevaisuudessa kauniisti muotoiltuja vihreitä keitaita, jotka kutsuvat luokseen tarjoamalla kattavan valikoiman jokapäiväiseen käyntiin. Tulevaisuudessa meidän pitää pystyä yhdistämään enemmän asioita ja tarpeita. Suunnitelmassamme yhdistämme kierrätyksen sinne, missä ihmiset käyvät. Tällä hetkellä kierrätys tuntuu vaikealta ja kaikkialla Suomessa ei vielä ole mahdollisuutta biojätteen kierrätykseen sen kalleuden vuoksi. Entäpä jos tulevaisuudessa kotitalouden biojätteet kierrätettäisiin bensikselle ja samalla kun hoidetaan auton tankkaus ja kaikki autoiluun liittyvät tarpeet, olisi mahdollista huolehtia myös muusta kierrätyksestä? Me suomalaiset emme vielä ole maailman parhaita kierrättäjiä, vielä on paljon tehtävää.

Tulevaisuuden vihreä bensis tarjoaa mahdollisuuden tehostaa jätteiden kierrätystä ja tuo tulevaisuudessa mahdollisuuksia bensa-aseman omalle kierrätyslaitokselle, josta sähkö saadaan kaikkeen Kerpiksen (=kierrätysbensis) omaan käyttöön. Huoltoasema tarjoaa myös mahdollisuuden opettaa kuluttajaa kierrätyksestä. Lisätty todellisuus ja tekoälyäkin hyödyntävät teknologiat mahdollistavat havainnollisen tavan näyttää asiakkaalle, mitä on aikaansaatu keräämällä jätteitä. toisin sanottuna paljonko Kerpiksen jätteistä syntyy biodieseliä ja paljonko siitä saadaan energiaa. Kuluttajina arvostamme tällaista läpinäkyvyyttä, joka kannustaa kierrätykseen. 2016 lanseerattu Kinkkutemppu, jossa paistinrasvasta tehtiin polttoainetta, voisi jatkua koko vuoden ja laajentua muihin tilanteisiin ja käyttötarkoituksiin.

Tervetuloa Kerpikselle, vihreälle ja kierrättävälle huolto-asemalle, jossa kaikki palvelut on koottu yhteen paikkaan. Kerpis on jatkossa osa kaikkien arkea.