Vankan työmaataustan omaava rakennusinsinööri, uudistaja ja digiuskovainen, joka innostuu uusista ideoista ja tavoista tehdä asioita.

Haluan oppia ymmärtämään entistä paremmin kiinteistön elinkaaren eri vaiheita ja miten asiat linkittyvät keskenään. Yrityksemme kautta tuomme työkalut eri osapuolten käyttöön.

Työkaluja tärkeämpää on kuitenkin aidot kohtaamiset ja pyrkimykset yrittää ymmärtää kokonaisuutta. Tärkein työkalu on ihmisten korvien välissä, eli asenteissa. Digitaaliset työkalut tuovat hyvän tuen asioiden tehokkaaseen hoitamiseen ja tiedon virtaukseen, mutta asenne ratkaisee lopulta.

1. Mitä odotuksia sinulla on uuden KIRAHubin toiminnan suhteen?

-Kerätä eri tahojen vaikuttajat saman pöydän ympärille ratkomaan asioita, jotka koskettavat kaikkia.

-Edistää suomalaisen alustan syntymistä, jotta kotimaisten toimijoiden on entistä helpompi tehdä yhteistyössä vientiä ja peitota globaalit jätit asiakasarvon luomisessa. Turha meidän on odottaa täällä, että meitä tullaan hakemaan maailmalle. Mennään sinne itse!

-Toimia digitalisuuden ja kehityksen äänitorvena eri instansseissa, jotta digitaalisen murroksen tärkeys, ja myös kiireellisyys ymmärretään mm. lainsäätäjien parissa.

-Tuoda hyviä ideoita maailmalta osittain pureskeltuna toimijoiden tietoon. Tietoiskuja, seminaareja, webinaareja. Mitä tahansa, mikä antaa lisää käsitystä kotimaisille toimijoille siitä, mitä vuhtia ja mihin suuntaan maailmalla mennään.

-Luoda yhteistyöverkostoja Skandinaviaan ja Pohjois-Eurooppaan, miksei myös Kiinaan.

2. Millaista yhteistyötä haluaisit Hubin kautta edistää?

Suurin potentiaali lepää siellä, että saadaan eri osapuolet samojen patojen äärelle. Kilpailijat voivat tehdä myös yhteistyötä keskenään ja toisaalta eri osapuolten pitää oppia entistä enemmän toistensa tekemisestä ja siihen vaikuttavista draivereista.

Jos rakentaja ymmärtää tilaaja ja suunnittelijaa ja toisinpäin, ovat avaimet onnistumiselle huomattavasti paremmat. Sen sijaan, jos kaikki tuijottavat omaa napaansa, kokonaisuutena hyvän lopputuloksen aikaan saaminen vaikeutuu.

Mikäli haluat kuulla lisää siitä, miten asiat nähdään työmaan näkökulmasta valkoisen kypärän sisältä, soita 050 5700 934 tai paina connect https://www.linkedin.com/in/oskar-smeds-a7349a91/

3. Minkä haasteen haluat Hubilaisille heittää?

Ottakaa haasteeksi tutustua toisten roolien toimenkuviin mahdollisimman hyvin ja miettikää, miten voisitte jeesata heitä ja itseänne. Tutustukaa myös eri palveluntarjoajiin ja siihen, miten he voivat auttaa teitä kehittämään tai uudistamaan toimintaanne. Digitaaliset työkalut tarjoavat selviä lisähyötyjä moniin asioihin.

4. Miltä KIRA-alan tulevaisuus mielestäsi Suomessa näyttää?

Ihmiset ovat heränneet ja yhteistyötä on pyritty lisäämään. Kiradigi oli loistava esimerkki siitä, kuinka lopulta pienillä investoinneilla saadaan ihmeitä aikaan.
Tulevaisuus on valoisa, kunhan yhteishenki pysyy korkealla ja edellytyksistä pidetään huolta.