A-Insinöörit käynnisti viime vuonna innovaatioita ja uutta yritystoimintaa edistävän startup-ohjelman, jossa tuetaan sisäisten ja ulkoisten liiketoimintaideoiden jatkokehittämistä ja tietä uuden yritystoiminnan alkuun. Työn vahvistamiseksi A-Insinöörit on nyt solminut kumppanuuden rakennetun ympäristön digitalisatiota vauhdittavan KIRAHubin kanssa.

Startup-ohjelman tavoitteena on edistää ja kannustaa A-Insinöörien omien työntekijöiden lisäksi myös muita alan kehittäjiä samaan kilpailukykyiset ideansa lentoon. Ohjelmaa tukee A-Insinöörit konsernissa teknologiasijoituksiin erikoistunut tytäryhtiö AINS Ventures Oy, joka toimii CVC-ajatuksella.

Strateginen kumppanuus rakennetun ympäristön innovaatioekosysteemin kanssa

A-Insinöörit on vuoden alussa solminut kumppanuuden ekosysteemitoimija KIRAHubin kanssa. KIRAHub on yleishyödyllinen yhdistys, joka on perustettu jatkamaan hallituksen kärkihanke KIRA-digin työtä. KIRAHubin missiona on vauhdittaa kotimaisen rakennetun ympäristön kestävää digitalisaatiota. 

Kumppanuuden myötä A-Insinöörit haluaa edistää yhteistyötä kiinteistö- ja rakentamisalan startup-yritysten kanssa. Yhtenä konkreettisena tavoitteena on löytää KIRAHubin kotimaisista ja kansainvälisistä verkostoista uusia ehdokkaita CVC-ohjelmaan. 

Tavoitteena tiivis yhteistyö innovaatioekosysteemin kanssa

Suomi on menestynyt erinomaisesti kansainvälisissä vertailuissa, sillä maamme tarjoaa erinomaisen ympäristön startup-toiminnalle. Kerätyn rahoituksen osalta ennätyksiä on rikottu edelleen koronasta huolimatta. 

Usein jää kuitenkin huomioimatta se fakta, että Suomesta löytyy myös lukuisia rakennettuun ympäristöön ratkaisuja tarjoavia startupeja. ROTI2019 raportin mukaan kiinteistöalan (Proptech) startup-yritysten määrä on Suomessa asukaslukuun suhteutettuna Euroopan suurin ja Helsingissä sijaitsevan startup-kampus Maria 01:n jäsenistä joka kolmas, jopa 44 yritystä, tuottaa ratkaisuja rakennettuun ympäristöön.

Startupeilla on tärkeä rooli kiinteistö- ja rakentamisalan kasvussa, digitalisaatiossa, kansainvälistymisessä ja uudistamisessa. Toimialan menestyksen kannalta onkin kriittistä, että koko ekosysteemiä kehitetään laajassa yhteistyössä monipuolisen toimijajoukon kesken. Tästä syystä A-Insinöörit haluaa olla kehityksessä mukana ja vauhditaa menestystä kokemuksellaan ja erityisosaamisellaan.

KIRA-alan startupit esittelyssä ilmaisessa tapahtumassa 22.4.

A-Insinöörit ja KIRAHub haluavat nostaa esille rakennettuun ympäristöön ratkaisuja tarjoavat startupit Maria 01:stä. KIRAHub on valikoinut Maria 01:n jäsenistä kahdeksan yritystä pitchaamaan ratkaisujaan A-Insinöörien CVC-ohjelmaan.

Pitchaustilaisuus lähetetään suorana KIRAHubin Urban3-tilasta ja lähetystä voi seurata 22.4. klo 13–15 KIRAHubin some-kanavista. 

Urban3 on KIRAHubin alkuvuodesta avaama rakennetun ympäristön innovaatiolle omistettu kohtaamispaikka Maria 01:n kampuksella. Tila on suunniteltu kodiksi tapahtumille, avoimelle yhteiskehittämiselle sekä kokeilualustaksi ja sieltä löytyy myös ratkaisuja esittelevä showroom.

Olisitko sinä kiinnostunut blogaamaan/vlogaamaan kanavissamme ja nostamaan #KIRAHVIn pöydälle? Tiedätkö jonkun, jonka ääni kannattaisi ehdottomasti nostaa Hubissa esiin? Ilmoita oma aiheesi mukaan

Share This